• Overnachten bij Hoeve Koning Willem III

Bel ons

+31 (0)653267056

Blog

Alt Full Image

Lancering streekproductenlijn Kolonie Erfgoed

Vanaf deze week verschijnt een nieuwe  streekproductenlijn. Onder de naam Kolonie Erfgoed worden verschillende lokale producten aangeboden die allemaal een connectie hebben met het unieke gebied.

Nieuwe fase voor Makker van een Akker
‘Twee jaar geleden zijn we gestart met het project Makker van een Akker waarmee we als doel hebben om de kenmerkende akkerstructuur van destijds weer terug te brengen in de Koloniën van Weldadigheid. Vorig jaar hebben we voor het eerst boekweit geoogst en kon er boekweitmeel worden gemaakt. Afgelopen zomer lagen courgettes in de winkels en hebben verschillende instanties en horecaondernemers onze oogst gebruikt’, zegt de agrarisch onderneemster enthousiast. ‘Het is geweldig dat we nu een nieuwe fase ingaan en een eigen merk hebben.’

Lokaal geteeld en geproduceerd
Kolonie Erfgoed kenmerkt zich door lokaal geteelde en geproduceerde producten die met zorg voor de natuur en oog voor biodiversiteit zijn verbouwd. ‘De boer ontvangt een eerlijke prijs voor een eerlijk product’, vervolgt Middelwijk. ‘Dit past ook in de huidige tijd waarin mensen steeds kritischer kijken naar wat er op hun bord komt te liggen. Pure producten zonder toevoegingen.’

Krachten bundelen
Op dit moment bestaat het assortiment uit koolzaadolie, boekweitmeel en seizoens producten. De verwachting is dat dit binnenkort wordt uitgebreid. Ruth heeft het er druk mee. ‘We hebben contact met veel lokale ondernemers en producenten die graag de krachten willen bundelen en verbinding zoeken. Het is fantastisch om te ervaren dat iedereen zo enthousiast is.’ Met de introductie van Kolonie Erfgoed is de eerste stap gezet naar een volwaardige, eigen productlijn uit de Koloniën van Weldadigheid. 

Verkoop
Kolonie Erfgoed is te bestellen via deze site of via kolonieerfgoed.nl. Kleine bestellingen worden per post verzonden. Grote bestellingen en zakelijke bestellingen in de regio kunnen worden bezorgd of afgehaald op onze boerderij in Frederiksoord. Binnenkort zijn er ook grote (navul) verpakkingen leverbaar.

Contact
Vragen over onze producten of samenwerken? Neem gerust contact op met Ruth voor de mogelijkheden.