• Overnachten bij Hoeve Koning Willem III

Bel ons

+31 (0)653267056

Blog

Alt Full Image

Dineren in de Hoeve

23 juni 2019 kwam Erfgoed diner bij ons langs om een lekkere lokaal gekookte maaltijd te maken. Hier kookten zij onder andere met ons lokaal geproduceerde vlees en andere producten die hier uit de buurt komen. Dit was een enorm succes, ‘’Keukengeheim’’ en ‘’Bitter en Zoet’’ hadden een enorm leuk programma gemaakt.

Natuurlijk vonden wij dit alles wel een beetje spannend. Hoe ga je dit nu allemaal aanpakken, vinden ze het wel mooi hier, wat vertel je deze mensen nu allemaal? Dat zijn zomaar een paar vragen die dan naar boven komen. Gelukkig bleek dat het helemaal niet spannend was. Dit bleek een tweede natuur voor ons te zijn. Wij leven op deze boerderij en kunnen daarom wel de hele dag het er over hebben. Wij verkopen mooie producten en hebben ook een sterke binding met de omgeving waar wij deze producten vandaan halen.

Gelukkig kregen wij bij de organisatie van dit diner enorm goede hulp van Mirjam, in combinatie met de organisatie ‘’Bitter en Zoet.’’ Is het ons gelukt om een enorm mooie kleurrijke en heerlijk geurende maaltijd op tafel te toveren. Het was een enorm succes.


Het is echt gelukt om de geest van de omgeving te vangen en er een beleving van te maken. De maaltijd weerspiegelde hoe wij de omgeving ervaarden en dit bevestigde voor ons dat we dit gewoon echt leuk vinden om te doen. We hebben een goed verhaal en de mogelijkheid om dit te communiceren. Leuk om je eigen producten terug te zien op het bord. Naast de maaltijd kregen mensen een rondleiding op het bedrijf en een workshop melkkarnen.

De workshop werd gegeven door ‘’de luie boer’’. Hier konden mensen zelf karnemelk en boter maken. Daarnaast konden ze ook nog drie soorten rauwe melk proeven van drie verschillende boerderijen.